Tarina tämän tosi maukkaan mutta helpon ruoan takana on, että tulin yksi päivä töistä kotiin ja ajattelin, että voisin tehdä iltapäiväruoan. Jääkaapissa oli niin paljon makkaraa, että päättelin niitä suunnitellun ruoaksi. Mielessä kävi tylsä makkarakastike -ei. Niinpä googlettelin vähän makkararuokia ja aloin ideoimaan omaa nopeaa, helppoa ja vaivatonta reseptiä. En muista tarkkoja määriä, mutta veikkaan tuohon jotakin. Määrät riippuu aika paljon siitä miten ite haluaa tehdä, ja nesteen määrän nyt näkee siitä, kuinka paljon pasta tarvii sitä valmistumiseen. Jos haluaa tomaattisempaa, laittaa enemmän tomaattisosetta ja vähemmän ruokakermaa&vettä, jos haluaa kermaisempaa, laittaa enemmän ruokakermaa eikä vettä ollenkaan jne.
Arvioitu valmistumisaika:
30min
Ainekset:
öljyä pari rkl
makkarapaketti tai useampi
pastaa n. 3-4dl
(chili)tomaattisosepurkki
ruokakerma pari prk
vettä
mozzarellajuustoraastetta
puolikas oliivitölkki
paprikajauhe
mustapippuri
Valmistus:
Pilko makkarat. Laita (teflon)kattilaan öljyä ja paistele siinä pilkotut makkaranpalat, kunnes vähän saa väriä. Mausta makkarat paprikajauheella ja mustapippurilla - tai millä mausteilla ikinä haluatkaan. Lisää joukkoon tomaattisosetta, itse käytin chilitomaattisosetta, joten en halunnut laittaa koko purkkia. Seuraavaksi voitkin laittaa sekaan pastan, ja perään neste eli ruokakerma. Laita nestettä sen verran, että makkara ja pasta suurinpiirtein peittyy. Laita vettä jos et halua laittaa niin paljon kermaa. Anna pastan valmistua ja loppupuolella laita joukkoon mozzarellajuustoraastetta haluamasi määrä. Lopuksi pilko sekaan oliivit. Sitten se on valmista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti