tiistai 25. lokakuuta 2016

Chili con carne

...freestyle. Tää ei todellakaan oo mitään "oikeeta" chili con carnea, itse asiassa aloin tehdä jotain ruokaa muutamasta aineksesta ja sit siitä vaan tuli chili con carnen makusta. Mutta ei huono asia! Ihan hyvää oli omasta mielestä ainakin. Tää resepti on hyvin suuntaa antava kun en todellakaan mittaillu aineksia vaan laitoin ihan vapaalla kädellä.



Arvioitu valmistumisaika:

30min


Ainekset:

jauhelihaa 400g
riisiä n. 4dl
tomaattisose n. 2dl
papuja
lihaliemikuutio
vettä n. 3dl
ruokakermapurkki
paprikajauhe
suola
mustapippuri
chilimaustetta




puolet texmex-maustesekoituksesta


Valmistus:

Paista jauheliha teflonkattilassa. Mausta paprikajauheella, mustapippurilla, vähän suolaa, ja texmex-maustesekoitus sekaan myös. Kaada sekaan tomaattisose. Seuraavaksi riisi, ja heti perään teevedenkeittimellä keitetty vesi, johon on liotettu lihaliemikuutio. Lisää ruokakerma. Lisää vedenkeittimestä vettä ja/tai ruokakermaa, mikäli riisi imee kaiken nesteen. Lisää pavut ja sekoita. Valmista on, kun riisi on varmasti kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti