keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Spagetti carbonara

Mitä tehdä ruoaksi? Jotain täyttävää, hyvää, erilaista. Ei missään nimessä keittoa, ei kanaa -eikä jauhelihaa. Näillä spekseillä lähin tänään miettiin, mitä sitä söis. Kaveri ehotti sitte carbonaraa. Hain Googlella erilaisia reseptejä ja tein niistä sopivan sekotuksen.



Arvioitu valmistumisaika:

30min


Ainekset:

1 paketti (170g) amerikanpekonia
200g spagettia
1 muna
2dl ruokakerma
1dl maitoa
mustapippuria
1,5dl juustoraastetta (Mustaleima)

Valmistus:


Keitä spagetti al dente, melkein valmiiksi. Paista pekoni pannulla ja suikaloi se, järjestyksellä ei niin väliä. Vatkaa kulhossa munan rakenne rikki, lisää kerma, maito ja juustoraaste. Mikä vaan juusto käy, itse käytin Mustaleimaa, kun tiesin sen ainakin sopivan hyvin ja en oo käyttänyt aiemmin. Seuraavaksi valuta spagetti ja laita takas kattilaan, sekota sinne myös pekoni. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Kuumenna ja lisää muna-kerma-maitoseos, sekottele kunnes hyytyy, sitten onkin valmista. Lautaselle voi kukin sitten ite lisätä juustoraastetta ja mausteita jos haluaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti