torstai 13. lokakuuta 2016

Sitruuna-kookoslohirisotto

Taas nopeasti suunniteltu resepti, ideoita poimittu Googlesta lähinnä hakusanoilla "mikä sopii lohen kanssa". Ajatus oli siis tehdä lohesta ruokaa. Tuloksissa komeili mm. herneet, ja koska niistä tykkään, laitoin mieleen. Sitruuna/lime oli itelle aika ilmeinen myös, tiesin että laittaisin sitä liemeen, jossa valmistaisin riisin. Sitten tajusin että tästähän oli tulossa risotto. Maissi ei ollutkaan mun idea, mutta sekin joukkoon sopi.


Arvioitu valmistumisaika:

30min


Ainekset:

öljyä pari rkl
riisiä n. 3-4dl
lohifilee (1 tai 2)
pakasteherneitä
pakastemaissia
kookoskermaa purkki
ruokakermaa purkki
vettä 5dl
kalaliemikuutio
sitruuna

Valmistus:

Ensin laita vesi kiehumaan vaikka teevedenkeittimessä, kaada vesi johonkin astiaan ja laita kalaliemikuutio sulamaan. Leikkaa sitruuna kahtia ja purista sitruunasta mehu kalaliemeen. Laita (teflon)kattilaan öljyä ja kuumenna riisi. Sillä aikaa nopsasti pilko lohi, halutessasi voit käyttää toki lohisuikaleitakin tms. Lisää herneet ja maissi (haluamasi määrä) kattilaan ja hetken päästä myös lohi. Kaada kookoskerma kalaliemeen ja lisää seosta kattilaan vähitellen. Tai kaikki kerralla jos et jaksa nipottaa. Kunhan muistat välillä tarkistaa, tarviiko risotto lisää nestettä, jos tarvii, niin laita ruokakermaa. Jos ei, säästät ruokakerman seuraavaan ruokaan. Onnea! Niin ja risotto on valmista kun riisi on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti